Investigació i conservació de la fauna salvatge

“Al principi era l’aigua…”

capçalera_def

AL PRINCIPI ERA L’AIGUA…

Destinataris. Activitat de descoberta d’organismes vius dirigida a infants del cicle superior d’Educació infantil (P3 a P5) i Educació Primària

L’origen de la Vida va ser a l’aigua. D’unes simples molècules orgàniques, de la seva unió, la seva capacitat de replicació, temps… En va sorgir la vida que coneixem, la que descobrim, la que encara desconeixem. Una gran varietat de formes de vida; milions d’organismes viuen al planeta, molts d’ells encara desconeguts. Saps com s’estudien? I com es classifiquen? Què vol dir que evolucionen? I per què? Amb aquesta activitat, descobrirem una gran quantitat d’organismes i coneixerem algunes de les tècniques que fem servir els biòlegs per a classificar els organismes.

Tot i que es tracta d’una petita introducció a tots aquests conceptes, es farà usant mètode científic: observació, plantejament d’hipòtesi, contrast… Això implica que, a mesura que avança el taller, no només aprendrem coses sinó que ens quedaran incògnites obertes per fomentar la curiositat. Us atreviu a acabar la investigació a l’escola?

Durada. 1h15’-1h30’. Permet 2 grups per matí, inclús un tercer després de dinar.

Conceptes a treballar. Classificació dels organismes; tipus de nutrició; la reproducció, mètode científic…

Taller primaria_2013 (6)

  • Educació Infantil. Es treballarà una petita introducció a la classificació, prenent com a referència organismes que coneixen bé i plantejant dicotomies: invertebrats-vertebrats; invertebrats amb potes (6, 8, 10, 12 o moltes) o sense; vertebrats amb potes (que passa si les han perdudes?) o sense; amb pèls o plomes;…

  • Educació Primària. Mitjançant microscopis de mà i amb l’ajut de làmines, coneixerem organismes dels 6 regnes, especialment els eucariotes (Animal, fongs, plantes i protistes), i mirarem de reconèixer les característiques que els identifiquen. A més, també identificarem alguns fòssils i establirem relacions entres organismes actuals i extingits.

CCCanFelipa_2012 (6)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Núvol d'etiquetes

%d bloggers like this: