Investigació i conservació de la fauna salvatge

Què fem?

URSUS

La part més important de tot el volum de tasques educatives que fem se l’emporten els centres educatius. Tenim un gran ventall d’activitats que van des dels més petits, mitjans i grans. Per als adults no ens quedem curts i oferim un repertori de temes a quin millor. Totes les activitats les fem de manera molt dinàmica, són divertides i plenes de recursos. Totes elles són inventades per nosaltres la qual cosa fa que sigui innovador. Cada activitat té un dossier explicatiu propi. També té un material específic concret. Això permet gaudir i experimentar sensacions impactants i noves, relacionades sempre amb la natura. Tanmateix les capacitats formatives de l’equip permeten que oferim activitats a la carta.

CURSOS

Vinga, tots a classeAprendre no ha de fer mandra! Conèixer és estimar.

Per aprofundir en la fauna és necessari fer una mica d’aula. Per a aquells que vulguin augmentar els seus coneixements, tenim uns cursos innovadors i didàctics, a més de molt dinàmics. Professionals de cada àrea abocaran energia i coneixements.

El preu del curs dependrà del nivell escollit.

Cada curs té tres nivells:

  1. Aficcionats.
  2. Biòlegs, veterinaris i/o tècnics.
  3. Professionals, com ara agents rurals.

El curs bàsic és d’un cap de setmana com a mínim i de més dies depenent del curs escollit, combinant la teoria amb el treball de camp i el preu és de 40 euros.

Inclou dossier, material de camp i diploma d’ Ursus.

Els cursos que us proposem són:

  • Rastres de la Fauna Salvatge.
  • Iniciació al Naturalisme.
  • Iniciació a l’Ornitologia.
  • Rèptils.
  • Rapinyaires diürnes.
  • Rapinyaires nocturnes.
  • Mamífers del nostre entorn.

Sol.liciteu el Dossier de l’activitat que vulgueu fer i us l’enviarem.

DESCOBREIX EL MONTSENY!

Dir que el Montseny és un lloc únic és quedar-se curt: reserva de la biosfera i Patrimoni de la Humanitat, aquest Parc Natural ofereix descobrir la Natura en el seu estat més pur.

És literalment la joia de Catalunya com a entorn natural i de biodiversitat. Inspiració d’artistes i poetes i el racó preferit dels amants dels boscos i els animals.

Us invitem a venir per redescobrir un dels llocs més increïbles de Catalunya i del món de la mà de la nostra entitat.

 Coneixem cada racó i llegenda. Us oferim visites guiades per col·legis i grups familiars, per disfrutar d’una nova manera de conèixer la natura. Rastres d’animals, arbres mil·lenaris, espais de contes de fades, històries, misteris, sorpreses…rutes tan increïbles que faltaran paraules per descriure-les.

T’ho  perdràs tot plegat? Vine,  gaudeix i somia!

Declarat reserva de la biosfera l’any 1978 en el marc del programa mab (l’home i la biologia)

Any d’obtenció de la Q de Qualitat: 2004. La Q és una certificació de qualitat en la gestió de l’ús públic, atorgada per l’Institut para la Qualitat Turística Española i promoguda per la Secretaria General de Turisme.

Rutes i Sortides per fer :

– Empedrat de Moureu
– La Roureda
– El Pantà de Santa Fe
–  L’abraçada del Montseny
 – Els estatges del Montseny
El pla de la calma
– La fageda
El Castanyer de Can Cuc

Totes les sortides i activitats es fan des del vessant educatiu i naturalista de la nostra entitat.  Ursus fa la interpretació del Parc i rastreig de la fauna que puguem trobar en aquell moment  juntament amb l’observació.

La sortida per grups d’amics, familiars, entitats i associacions té un preu de 4,00€ per persona amb un mínim de 15 persones.

La sortida per  les escoles, els casals, etc. té un preu de 4,00€ per persona.

El punt de trobada per iniciar l’activitat és el Centre d’Interpretació de Santa Fe del Montseny.

El preu inclou el guia- monitor i  el material de camp.

Per qualsevol dubte o pregunta contacteu-nos.

ESCOLES d’infantil, de primària i de secundària.

Tant la iniciació al naturalisme com el taller de rastres són els cursos estrella d’Ursus. Aprendre a identificar la fauna salvatge pels rastres que deixa convertint als participants en autèntics indis. Sabent distingir petjades, caus i altres multituds de rastres que deixen els animals en el bosc. La iniciació al naturalisme permet aprendre com organitzar les jornades de camp creant parcel·les, estudiant i classificant tot el que s’hi troba, convertint als participants en científics afeccionats.

COL·LECTIUS: CASALS, ASSOCIACIONS, ETC.

Aquestes activitats van encarades a qualsevol grup que vulgui activitats ocasionals relacionades amb la natura. Són de caràcter divulgatiu, molt innovadores i dinàmiques. També realitzem tallers i cursos pels que necessitin continguts tècnics.

ALTRES:

Les exposicions de fauna tenen el títol de “natura, supervivència i adaptació”. En una sala exposem una quantitat de material i fotos extrets de la natura (plomes, petjades, cranis, nius, ossos, etc.).

Acompanyat d’un guia expliquem les estratègies que desenvolupen els diferents éssers vius per sobreviure al bosc. Les fotografies de natura van a càrrec del meu gran amic Xavi Margaix. Aquest viatger infatigable fa més de deu anys que treballa de vigilant al parc del Litoral. Ha publicat dos llibres de fotografia de natura sobre parcs del Maresme. La qualitat de les seves fotos fan que et vingui de gust perdre‘t .

Torna a l’inici

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Núvol d'etiquetes

%d bloggers like this: