Investigació i conservació de la fauna salvatge

Sortides de natura per les escoles

Sens dubte vivim en terra de parcs i natura, Catalunya és un entorn realment privilegiat per gaudir de jornades de descoberta i vida lliure i en estat salvatge. Totes les ciutats i pobles tenen a prop algun dels parcs i espais naturals visitables, des de l’escola de natura ursus us proposem una visita guiada diferent una sortida des de la visió naturalista, aprofundint en el coneixement que proporciona la pròpia natura (rastres de fauna, els arbres i plantes, rius,platges, ocells,insectes) us oferim un llistat de parcs naturals i zones verdes per visitar perquè pugueu triar i venir a gaudir dunes jornades inoblidables. El preu inclou els guies especialistes, maleta de natura escolta mira i toca,

Espai natural de Gallecs

Gallecs és un espai rural de 733,52 hectàrees, situat a quinze quilòmetres al nord de Barcelona, que conserva els seus valors naturals i paisatgístics en un entorn altament antropitzat. La principal activitat de l’espai és l’agrícola, àmbit en el que s’està portant a terme la conversió a l’agricultura ecològica. És també, l’espai lliure referent, cultural i de lleure de les poblacions veïnes, i esdevé un pulmó verd al servei de la Regió Metropolitana de Barcelona

 

 

 

 

 

Delta del llobregat

Els Espais Naturals del Delta del Llobregat són una xarxa d’espais protegits que pertanyen als municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat.

Visitant-los, sorprèn la gran diversitat biològica que acullen. Estan situats al costat de camps de conreu, envoltats d’algunes de les infraestructures més importants del país i molt a prop de les principals ciutats metropolitanes.

Hi podem trobar diferents ambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges amb vegetació de rereduna, gairebé úniques a Catalunya.

 

 

 

Montseny

El Montseny, reserva de la biosfera, és un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus situat a tocar de grans conurbacions metropolitanes. La seva biodiversitat extraordinària i la petjada cultural que l’home hi ha deixat al llarg dels temps presenten un valor universal que ha inspirat artistes, intel·lectuals i científics, i que desvetlla l’emoció de les persones que el visiten.

La gestió correspon a la Diputació de Barcelona i a la Diputació de Girona.

 

 

Montserrat

La Muntanya de Montserrat i els seus entorns són espais d’interès natural que estan protegits amb l’objectiu de compatibilitzar els valors naturals, culturals i històrics amb la vida diària dels seus habitants, la difusió i la recerca del seu patrimoni i el gaudi dels visitants.

La Muntanya de Montserrat presenta unes característiques tan sorprenents que ha esdevingut un dels símbols de Catalunya. Encara que té una aparença de muntanya més aviat erma i rocallosa, quan un s’endinsa pels seus camins descobreix fins a quin punt la vegetació és ufanosa i la fauna viu en estat salvatge.

La gestió correspon al Patronat de la Muntanya de Montserrat del Departament de la Presidència.

 

 

 

L’Albera

Al vessant sud del massís de l’Albera hi trobem dues zones ben diferenciades. L’occidental, amb vegetació de caràcter centreeuropeu, amb fagedes i rouredes humides, i l’oriental, més mediterrània, amb vegetació de suredes i brolles on subsisteixen les darreres poblacions de tortuga mediterrània

Aiguamolls de l’Empordà

“Els Aiguamolls són molt valorats per raons de caire natural, però poques vegades es té en compte que aquí hi trobaràs la llum, el color, l’harmonia, l’equilibri, la proporció i la serenor, fruit de l’evolució de milers d’anys, que et permet en evadir-te, descansar, renovar-te i enfortir-te d’una manera absolutament lliure.”

 

 

 

 

 

Poblet

El Paratge Natural de Poblet, un espai natural protegit on, d’entre d’altres valors naturals,  s’hi localitza la única comunitat de roure reboll (Quercus pyrenaica) de Catalunya. Dins del Paratge hi ha el monestir de Santa Maria de Poblet, joia de l’art medieval cistercenc i tomba dels reis-comtes de l’antiga Corona d’Aragó i Catalunya.

 

 

 

Sant Llorenç del Munt i l’Obac

El singular paisatge del Parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc que contrasten amb el verd de les pinedes i els alzinars que colonitzen els faldars i les canals de la muntanya.

El monestir de Sant Llorenç del Munt, bastit al cim de la Mola, és el monument més emblemàtic d’un massís on també són abundants les restes arqueològiques neolítiques i les masies de gran port.

La gestió correspon a la Diputació de Barcelona.

 

 

 

Serra de Montsant

Montsant, serra d’elevat simbolisme, ofereix a través del seu paisatge la petjada de l’activitat humana lligada a un important patrimoni natural, que aplega una elevada diversitat biològica propiciada per un particular relleu de cingles, barrancs i congostos.

 

 

 

Parc del montnegre corredor

l’existència de masses forestals denses i ben conservades afavoreix la prosperitat de les espècies de caràcter forestal, com el senglar, la geneta, el liró comú, l’esquirol, l’astor, el picot verd, el gaig o la serp blanca. Així mateix, destaquen espècies pròpies d’ambients centreeuropeus com la fagina, el talpó roig o el liró gris. A més, últimament han estat identificades diverses espècies arborícoles de ratapinyades, estranyes a Catalunya.

Núvol d'etiquetes

%d bloggers like this: