Investigació i conservació de la fauna salvatge

Tallers de natura al bosc

 

QUI SOM

En aquest món tant ràpid en el que vivim, cada vegada sembla més necessari trobar un racó on parar i agafar oxigen; més que desconectar, el que un busca quan va al bosc és reconectar amb el ritme natural, amb una manera de fer les coses perduda però no oblidada. És per això que en l’actualitat els boscos són més necessaris que mai.

Si tens un terreny o un bosc, o simplement una zona amb natura i la vols conèixer i dinamitzar a Ursus natura som experts en fer-ho.

Amb més de 30 anys dedicant-nos única i exclusivament a la natura, hem après que només a través de l’estudi i l’educació ambiental serà possible protegir-la.

En el nostre afany per protegir la natura ens hem enfocat en els infants com a principals valedors d’un vincle que ha de ser preservat entre l’home i la terra, doncs els infants són el principal capital que té una societat. Amb aquesta idea al cap a Ursus hem dissenyat una manera nova i única de relacionar-se amb l’entorn; dirigida tant a nens com a adults.

Disposem d’una gran oferta de tallers i jocs de natura, pensats i dissenyats per nosaltres. Sempre amb un gran carinyo al darrera, entre rialles, jocs i bromes el nen anirà descobrint gairebé sense adonar-se’n, els misteris de la natura i anirà descobrint coneixements que es gravaran a foc en la seva ment inquieta d’explorador. Doncs en la nostra opinió la única manera de fer que un nen aprengui i estimi, és aconseguint que s’ho passi bé.

QUÈ PROPOSEM

Des de l’entitat Ursus oferim un seguit d’activitats, pensades per a tots als públics però sempre adaptades als nens, que aconseguiran que la gent s’interessi per l’entorn proper, redescobreixi la natura i la vegi amb uns altres ulls. Aconseguint d’aquesta manera que les famílies se sentin part d’aquell entorn i vulguin tornar.

A continuació es presenta un llistat d’algunes de les activitats que la nostra entitat pot oferir. Havent-n’hi de més assequibles i de més complexes, totes es poden adaptar segons l’edat dels participants.

Llistat de tallers

Gimcana de rastres
El grup de nens es converteix en petits rastrejadors havent de trobar pel bosc material exclusiu prèviament col·locat per l’entitat
Ursus disposa d’una gran col·lecció de material de natura (cranis, nius, banyes, pells etc…) Tot el material serà col·locat al bosc, creant un circuit que s’haurà de seguir. Cada cert temps els participants trobaran una pista i hauran de buscar aquests elements tant característics de la nostra fauna. En acabat i quan s’hagin trobat tots es procedeix a posar-los en comú i explicar-los

Taller de caixes niu
Taller on els nens construeixen una increïble caixa niu amb material reciclat mentre aprenen la importància capital de les migracions i de la presència d’ocells als boscos. Un cop col·locada se’n poden fabricar més i així ajudar a la natura i als ocells. Els quals t’ho agrairan convertint el teu entorn en un santuari de cants.

Taller de menjadores
En el món gris que l’home a construït, els animals cada vegada tenen més problemes per aconseguir menjar. Amb aquest taller les nens i els nens podran ajudar als ocells de prop del seu entorn, fabricant diferents dissenys de menjadores i provocant així que tot el seu entorn s’ompli de colors, cants i vida.

Escolta, mira i toca
Taller únic on Ursus porta un material exclusiu perquè el nen pugui fer una aproximació al bosc de la manera més senzilla i increïble. Els nens podran aprendre trucs, secrets i misteris de la natura mentre miren i toquen coses que potser no tornaran a veure mai més a la vida. Banyes de cérvol, cranis de cabirol, tortugues llaüt i ales, plomes i urpes de diferents rapinyaires i un munt de tresors de la natura.

Tallers d’identificació d’arbres i plantes
Quantes vegades veiem però no mirem. Els detalls més fantàstics de la natura ens passen sovint desapercebuts. Tant és així que molts cops no som conscients del nostre entorn. En aquest taller dirigit el grup aprendrà a observar l’entorn i a identificar arbres i plantes; així com els usos que se’n feien.

Taller de rastres
La natura és com un llibre obert, i si sabem llegir els rastres que deixa, ens explica històries meravelloses. Els participants aprendran a llegir el llenguatge màgic i secret de la natura a través de una excursió prèviament dissenyada. Durant un matí aniran descobrint tot l’entorn apuntant cada rastre que vegin i intentant descobrir la història amagada que el bosc ens explica.

Taller de càmeres trampa
Vols saber que passa al teu entorn quan tu no hi ets? Quins animals viuen a prop teu? A Ursus tenim un equip de càmeres i foto trampeig que es col·loquen en una zona i graven tot el que es mou. El grup es convertirà en científic per un dia i estudiarà quina és la fauna de la zona i com es comporta

Paleta de colors
Per defensar alguna cosa cal estimar-la, i per estimar-la cal conèixer-la. Amb aquesta idea al cap proposem un taller on el nen descobrirà que el bosc és un tapís de colors tant bonic que ni el millor artista del món el podria reproduir. Emporta’t un trosset de bosc a casa teva amb aquest taller on t’ensenyarem a fer un assecat de fulles i on t’emportaràs un quadre de la natura que tens al voltant.

Taller d’egagròpiles
La natura fa coses increïbles i potser una de les més ressenyables són les egagròpiles. Que és la part que la rapinyaire descarta quan es menja una presa. Aquestes egagròpiles un cop tractades poden ser manipulades sense cap problema, creant un taller increïble on els nens i adults es convertiran en científics i a través de la investigació podran saber exactament quins animalons s’amaguen entre els nostres arbres. A Ursus disposem d’una gran col·lecció d’egagròpiles que podran ser processades i descobertes per tothom.

Cinema de natura a la fresca
A Ursus tenim una col·lecció de pel·lícules i reportatges sobre natura que faran les delícies de tots els públics. Essent alguns dels reportatges únics a Catalunya i fets per la pròpia entitat . Amb el nostre equip de cinema et transportaràs directament a boscos encantats, descobriràs històries increïbles i, de ben segur, aprendràs coses que desconeixies.

Jocs didàctics de natura
A Ursus tenim un catàleg de jocs gairebé infinits, tots pensats per a vosaltres per tal de que, a través de l’exercici les nenes i els nens fixin i entenguin els conceptes més bàsics de la natura. Jocs com les guineus i els conills, el llop i les llebres, àguiles i mussols i molts d’altres que combinen diferents disciplines, tant físiques com de percepció de l’entorn.

Taller de pintures
Un taller fantàstic amb el que descobrireu que totes les pintures venen de la natura, no només això sinó que s’ensenyarà com fabricar-les i en acabat podrem fer dibuixos amb les pintures que els nens han fabricat utilitzant elements naturals. Inclús ens podrem pintar la cara!

Inflables
Si vols passar un dia genial i saltar fins que no puguis més l’entitat disposa d’inflables que es poden llogar. Transport, muntatge i monitor a càrrec d’ Ursus.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Núvol d'etiquetes

%d bloggers like this: